Σεμινάριο "Νιώσε καλύτερα, ζήσε καλύτερα, με EFT"

    Καλώς όρισες στο επόμενο σπουδαίο βήμα προς τη συναισθηματική απελευθέρωσή σου, τη βελτίωση της καθημερινότητάς σου, την καλυτέρευση της ζωής σου! Της απομάκρυνσης από τα συναισθηματικά κολλήματα και αδιέξοδα, τα ψυχοσωματικά προβλήματα, το στρες, τα τοξικά συναισθηματικά φορτία, τις φοβίες, τις βλαπτικές συμπεριφορές!

    Είναι η ευκαιρία να κάνεις άμεσα στον εαυτό σου ένα υπέροχο και πολύ χρήσιμο δώρο ζωής, που θα σε ωφελήσει περισσότερο και από ό,τι φαντάζεσαι ή υποψιάζεσαι… Και θα σου αρέσει κιόλας!

Τι θα μάθω; Τι θα βιώσω; Τι θα κερδίσω;

    Στο σεμινάριο θα ξεκινήσουμε μιλώντας για τα «αρνητικά» συναισθήματα και τι κάνουν. Και θα ασχοληθούμε με τα τοξικά, με τα συναισθηματικά φορτία, με τις επιδράσεις τους, με τις σωματοποιήσεις τους.

    Θα πληροφορηθείς πώς τα «αρνητικά» συναισθήματα δημιουργούν προβλήματα και τι είδους προβλήματα. Κάποια από αυτά ίσως δεν τα υποψιαζόσουν καν γιατί διαφεύγουν της αντίληψης! Και πώς πολλοί συνηθισμένοι και αποδεκτοί τρόποι που χρησιμοποιούμε για διαχείριση, ανακούφιση ή θεραπεία συχνά επιδεινώνουν τα προβλήματα ή δημιουργούν άλλα, όπως ακόμα και σωματοποιήσεις και κρίσεις πανικού!

    Θα δούμε πώς ένας ευφυής Αμερικανός Μηχανικός, ο Gary Craig, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα συναισθηματικής απελευθέρωσης, το EFT (Emotional Freedom Techniques). Που επιτρέπει να ανακουφιζόμαστε με υγιή τρόπο, αλλά και να απαλλασσόμαστε από τα μπλοκαρισμένα και τα τοξικά συναισθήματα και φορτία και τις επιδράσεις τους. Ένα σύστημα που γνωρίζει πλέον ευρεία και ενθουσιώδη αποδοχή σε όλο τον πλανήτη, για αυτοβοήθεια αλλά και επαγγελματική χρήση.

    Θα μάθεις τη βασική τεχνική αποφόρτισης και ξεμπλοκαρίσματος της συναισθηματικής ενέργειάς σου και φροντίδας του συναισθηματικού εγκεφάλου σου (EFT Tapping). Αυτήν που χρησιμοποιείται σε όλον τον κόσμο για αυτοβοήθεια, αλλά και θεραπευτικές παρεμβάσεις. Αυτήν που έχει επιβεβαιωθεί και συνεχίζει να επιβεβαιώνεται με κλινικές δοκιμές και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

    Θα τη μάθεις σωστά, με όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που εξασφαλίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα τη δοκιμάσεις και θα βιώσεις άμεσα και επιτόπου πώς λειτουργεί. Θα λύσεις τις απορίες σου και θα ξεπεράσεις οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα μπορεί να αντιμετωπίσεις.

    Θα μάθεις πώς να διαπιστώνεις εάν και πόσο σε επηρεάζουν σήμερα συναισθηματικές εγγραφές και βιώματα από το παρελθόν σου. Όχι πόσο νομίζεις, αλλά πόσο πραγματικά σε επηρεάζουν, ακόμα και αν πιστεύεις ότι τα έχεις ξεπεράσεις. Ακόμα και αν τις έχεις "δουλέψει". Και μπορεί να εκπλαγείς!

    Θα διδαχθείς μία εξαιρετική και ασφαλή τεχνική για να αποφορτίζεις πλήρως και πραγματικά τις τοξικές συναισθηματικές καταγραφές σου, βιώματα που σε έχουν στιγματίσει ή με οποιονδήποτε τρόπο σε περιορίζουν με τα συναισθηματικά του κατάλοιπα. Και πώς να τη χρησιμοποιείς ακόμα και για να προετοιμάζεσαι για καταστάσεις και στιγμές του μέλλοντος που σε αγχώνουν. Θα την δοκιμάσεις επιτόπου στο μάθημα και θα λάβεις όλη τη βοήθεια που μπορεί να χρειαστείς για να την εμπεδώσεις και να την εφαρμόζεις και μόνος σου.

    Θα γνωρίσεις καλύτερα τον μηχανισμό που κάνει το σώμα σου να υποφέρει από εγκλωβισμένα συναισθηματικά φορτία, με πόνους, ενοχλήσεις, περιορισμούς κίνησης, ακόμα και ασθένειες. Θα μάθεις τρεις εξαιρετικούς τρόπους να τα απεγκλωβίζεις, να ανακουφίζεσαι, να απαλλάσσεσαι οριστικά, ακόμα και να ξετρυπώνεις τι πραγματικά κρύβεται εκεί και σε ταλαιπωρεί συναισθηματικά και σωματικά. Και θα δοκιμάσεις αυτούς τους τρόπους στο μάθημα, για να καταλάβεις πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται και να βιώσεις τα εκπληκτικά, ενίοτε «μαγικά» αποτελέσματα.

    Θα μάθεις πώς να προσεγγίζεις αυτοθεραπευτικά, αν θέλεις, ακόμα και πιο σύνθετα ζητήματα που εμπεριέχουν τοξικά συναισθηματικά φορτία και καταγραφές, π.χ. χαμηλή αυτοπεποίθηση, προβλήματα σχέσεων, ανεξήγητες συμπεριφοριές, κ.ά. Θα γνωρίσεις και θα κατανοήσεις τη λογική των πτυχών που συνθέτουν ένα πρόβλημα, όπως τα κομματάκια ενός παζλ, και τρόπους να τις εντοπίζεις και να τις αντιμετωπίζεις με το EFT.

    Θα δοκιμάσεις μία πολύ γρήγορη, εύκολη, ακίνδυνη και άμεσα επιδραστική τεχνική γρήγορης χαλάρωσης που μπορείς να χρησιμοποιείς οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

    Θα δούμε τι είδους δυσκολίες και εμπόδια μπορεί να συναντήσεις στην εφαρμογή των τεχνικών και πολλούς τρόπους για να τα ξεπεράσεις.

    Θα ακούσεις πάρα πολλές ιδέες, συμβουλές και προτάσεις για χρήση του EFT στην καθημερινότητα, για άμεση βελτίωση της διάθεσης, για αποφόρτιση στο τέλος της ημέρας και να έχεις καλόν ύπνο, για ανάκτηση ψυχραιμίας σε δύσκολες στιγμές, για νοητικό ξεμπλοκάρισμα και εύρεση λύσεων, για άμεση αύξηση αυτοπεποίθησης σε συγκεκριμένες προκλήσεις, κ.ά.

    Και θα δεις πώς μπορείς να βοηθήσεις, σε έναν βαθμό, δικούς σου ανθρώπους, ενήλικους και παιδιά, να ανακουφιστούν και να ξεκολλήσουν συναισθηματικά σε δύσκολες στιγμές τους.

    Έχεις τώρα την ευκαιρία να συμμετέχεις στο πιο εμπεριστατωμένο, πρακτικό και χρήσιμο ζωντανό σεμινάριο αυτοβοήθειας του EFT στην Ελλάδα! Και να αποκτήσεις ικανότητες απαραίτητες στην εποχή του στρες, της πίεσης, της αναγκαστικής "αντοχής", της συναισθηματικής τοξίνωσης!

Πότε, πώς, πού;

Σάββατο 17 Ιουνίου 5-9μμ και
Κυριακή 18 Ιουνίου 10πμ-3μμ.

Σύνολο 9 ώρες.

    Θα είμαστε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, όχι περισσότεροι από 8, ίσως και λιγότεροι. Θα συναντηθούμε στο φιλόξενο Zoom. Ο καθένας από τον χώρο του και με το δικό το «παράθυρο», αλλά ταυτόχρονα και όλοι μαζί, συχνά ανταλλάσσοντας εμπειρίες, απορίες, γνώσεις, βιώματα.

    Η ομάδα είναι μικρή ώστε να μπορεί ο εκπαιδευτής να βοηθάει όλους, να λύνει όλες τις απορίες, να παρέχει βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να μοιραστείς λεπτομέρειες από την προσωπική σου ζωή. Οι ασκήσεις γίνονται μεν ομαδικά, αλλά με τρόπο που τηρείται η ιδιωτικότητα και ο καθένας μπορεί να νιώσει ασφάλεια και προστασία.

    Παρακάτω θα βρεις το κουμπί εκκίνησης εγγραφής. Θα σε πάει σε μία ιστοσελίδα για να καταχωρήσεις κάποια βασικά στοιχεία σου. Αφού λάβουμε τα στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σου για να προχωρήσει η εγγραφή. Αφού κάνεις την εγγραφή σου , θα λάβεις την παραμονή του σεμιναρίου τις οδηγίες για τη σύνδεση στο Zoom και κάποιες συμβουλές. Μετά το σεμινάριο, θα λάβεις με email το εγχειρίδιο του σεμιναρίου (PDF ebook) 50+ σελίδων, μαζί με την ονομαστική βεβαίωση συμμετοχής σου.

    Και όποτε θέλεις και μετά το μάθημα, θα μπορείς να επικοινωνείς με τον εκπαιδευτή για υποστήριξη, απορίες, συμβουλές, προτάσεις χωρίς χρέωση. Και θα είναι στη διάθεσή σου και για ατομικές συνεδρίες αν θελήσεις βοήθεια σε δύσκολα ζητήματα.

    Επίσης, μετά το μάθημα μπορείς να γίνεις μέλος (δωρεάν) σε μία εξαιρετική ιδιωτική ομάδα του Facebook όπου γίνονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

Ποιος είναι ο εκπαιδευτής;

Φωτογραφία Υπάτιου ΒαρελάΟ εκπαιδευτής και δημιουργός του σεμιναρίου Υπάτιος Βαρελάς είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση στο EFT από 4 πηγές: Τον δημιουργό του EFT Gary Craig (πιστοποίηση EFTCert-Ι), τον οργανισμό AAMET (Certified EFT Level 3 Advanced Practitioner), τον οργανισμό AMT (Licensed MET Practitioner), και την Patricia Carrington (EFT-ADV από την Pace Educational Systems). 

    Έχει εφαρμόσει το EFT επαγγελματικά από το 2005 σε εκατοντάδες πελάτες, με χιλιάδες ώρες ατομικών συνεδριών. Υλοποιεί συνεχώς από το 2007 πολλά σημαντικά σεμινάρια, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για το EFT. Έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει στις τεχνικές εκατοντάδες ανθρώπους για αυτοβοήθεια και δεκάδες επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, προπονητές ζωής, εκπαιδευτικούς. Έχει συγγράψει δύο βιβλία για το EFT στην Ελληνική γλώσσα και ένα στην Αγγλική.

    Ο Υπάτιος γνωρίζει άριστα το αντικείμενο, θεωρητικά και πρακτικά. Θέλει και μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά ώστε να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη με το EFT. Επιπλέον, είναι Master Life Coach και NLP Master Practitioner και έχει λάβει χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης σχετικές με τα αντικείμενα όπου δραστηριοποιείται. Επίσης, είναι και πρώην ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων για πολλά έτη και αριστούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου.

Ποιο είναι το κόστος;

    Για όλα αυτά, το οικονομικό αντάλλαγμα είναι μόνο 140 ευρώ. Και αν είσαι από τους 3 πρώτους που θα εγγραφούν, είναι μόνο 110 ευρώ! Και αν έρθεις με παρέα (να είστε 3 ή περισσότερα άτομα μαζί), είναι μόνο 100 ευρώ ανά άτομο της παρέας!

 

Εκκίνηση εγγραφής  

 

Άλλες συχνές ερωτήσεις

Χρειάζεται να ξέρω ήδη κάτι για το EFT πριν το σεμινάριο; Όχι, απολύτως τίποτα. Και μάλιστα αν έχεις ήδη λάβει πληροφορίες ή κάποια βασική εκπαίδευση για το EFT, πιθανώς να αναθεωρήσεις αυτά που "γνωρίζεις"!

Αν ξέρω ήδη το EFT, σε τι θα με βοηθήσει το σεμινάριο; Τι παραπάνω θα μου δώσει από βιβλία, κείμενα και βίντεο που υπάρχουν στο Διαδίκτυο; Εξαρτάται από το πώς και πού "έμαθες" το EFT. Γνωρίζεις ότι το EFT διαθέτει πάρα πολλές τεχνικές και όχι μόνο μία; Γνωρίζεις πώς να επικεντρώνεσαι με το EFT στα συναισθήματα και όχι στις σκέψεις; Γνωρίζεις πώς να διαπιστώνεις και να αξιολογείς τα αποτελέσματα των τεχνικών του την ώρα που εφαρμόζονται; Γνωρίζεις πώς να ανακαλύπτεις και να διαχειρίζεσαι διαφορετικές πτυχές, κομματάκια του προβλήματος; Γνωρίζεις πώς μερικές λέξεις που πολλοί χρησιμοποιούν στο EFT δημιουργούν προβλήματα, αντί να βοηθάνε; Γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι να αποφεύγεις γενικότητες και αοριστίες, και μάλιστα ότι αν δεν το κάνεις η συναισθηματική ένταση μπορεί να χειροτερέψει αντί να μειωθεί; ... Και πολλά άλλα...

Έχω κάποιο σοβαρό θέμα π.χ. κρίσεις πανικού, αγχώδη διαταραχή, κατάθλιψη, κ.λπ. Θα με βοηθήσει το σεμινάριο; Το EFT εφαρμόζεται ακόμα και σε κατάστασεις και προβλήματα σύνθετα, ακόμα και στα όρια διαταραχής, ακόμα και (επικουρικά) σε συγκεκριμένες ψυχικές διαταραχές. Όμως αυτή η εφαρμογή είναι εκτός του πλαισίου αυτοβοήθειας και πρέπει να γίνεται από έμπειρο ειδικό (EFT Practitioner). Αν αντιμετωπίζεις κάποιο θέμα που φαίνεται σοβαρό ή έχεις λάβει διάγνωση από ψυχίατρο και πιθανώς λαμβάνεις και κάποια φαρμακευτική αγωγή, μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 211 8000 233 για να δούμε αν μπορείς να συμμετέχεις στο σεμινάριο και αν και με ποιους τρόπους μπορεί να σε βοηθήσει.

Είναι κατάλληλο το σεμινάριο για επαγγελματίες π.χ. θεραπευτές, συμβούλους, ειδικούς ψυχικής υγείας, προπονητές ζωής, εκπαιδευτικούς; Ναι, είναι ιδανικό για εισαγωγή στο EFT πριν την επαγγελματική εκπαίδευση. Επιπλέον, εφαρμόζεται διεθνώς η πρακτική κάθε επαγγελματίας ειδικός του EFT να εκπαιδεύεται πρώτα για αυτοβοήθεια και μετά να λαμβάνει την επαγγελματική κατάρτιση.

Υπάρχει κάποιο άλλο πιο προχωρημένο σεμινάριο για το EFT μετά από αυτό; Υπάρχουν και κάποια άλλα σεμινάρια και εργαστήρια για το EFT για αυτοβοήθεια, μικρότερης διάρκειας (συνήθως 3 ή 4 ωρών), για ειδικά θέματα και εφαρμογές. Όμως δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε αυτά, αν δεν σε ενδιαφέρουν. Αυτό το σεμινάριο είναι πλήρες και προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι για να χρησιμοποιήσεις το EFT τόσο για ανακούφιση, όσο και για αυτοθεραπεία (εντός ορίων) και σημαντικές προσωπικές αλλαγές.

Πώς μπορώ να λύσω και άλλες απορίες μου για το σεμινάριο; Τηλεφώνησε στο 211 8000 233 για να συνομιλήσεις με τον εκπαιδευτή Υπάτιο Βαρελά. Θα χαρεί να λύσει όλες τις απορίες σου.

 

Εκκίνηση εγγραφής